Invia.sk v roku 2008 opäť jednotkou na trhu on-line predaja zájazdov

Invia.sk, najväčší slovenský on-line predajca zájazdov, potvrdzuje svoje pevné postavenie na trhu. V roku 2008 činil jej obrat 195 miliónov SKK (6,4 miliónov EUR), čo predstavuje 68% medziročný nárast oproti roku 2007. Dlhoročnú pozíciu jednotky na slovenskom trhu potvrdzuje taktiež 12 700 spokojných klientov. S porovnaním s rokom 2006 sa jedná skoro o štvornásobné navýšenie.

Invia.sk je už niekoľko rokov najväčším predajcom zájazdov veľa významných slovenských cestovných kancelárií ako sú Best Choice, Hydrotour, Aeolus a ďalší. Vybraný zájazd si klient môže objednať a zakúpiť za rovnakú cenu a za rovnakých podmienok ako v cestovnej kancelárii, ktorá daný pobyt organizuje.

Každý desiaty zájazd je predaný na internete.

Slovensko sa radí medzi krajiny, kde v súčasnej dobe dochádza k prudkému nárastu obľuby internetového predaja zájazdov. Dôvodom vzrastajúcej obľúbenosti on-line nákupu sú predovšetkým lacné last minute zájazdy, čo potvrdzuje taktiež štatistika: pri 41 % zájazdov klienti odcestujú od zakúpenia do 1 týždňa. Výhodou je taktiež rýchla objednávka, možnosť porovnania hotelov a v neposlednej rade taktiež široká a aktuálna ponuka zájazdov.

To potvrdzuje taktiež Zuzana Juralová, riaditeľka Invia.sk: "Klienti oceňujú predovšetkým veľmi širokú ponuku zájazdov mimo iné od českých cestovných kancelárií. Tie ponúkajú cenovo veľmi výhodné ponuky zájazdov predovšetkým do exotických destinácií, ktoré sú často až o 20 % lacnejšie. Tým sa ponúka možnosť strávenia dovolenky skutočne po celom svete" hovorí.

Nárast on-line predaja zájazdov na Slovensku je možné očakávať i cez súčasnú finančnú krízu i v ďalších rokoch. Očakáva sa však výrazné spomalenie doterajšieho tempa rastu.

O spoločnosti:

Spoločnosť Invia.sk, s.r.o. je slovenská online cestovná agentúra, súčasť skupiny Invia, najväčšieho online predajcu zájazdov v strednej Európe.

Predáva zájazdy od viac ako 400 cestovných kancelárií do celého sveta za rovnakých podmienok ako usporiadajúca cestovná kancelária, tzn. bez navýšenia ceny.

Kontakt pre médiá:

Michal Tůma, +420 226 000 051, michal.tuma@invia.cz

Publikované: 31.03.2009